nyheter

Nyheter om och från Westra Wermland Innovation Week

Gott nytt innovationsår!

(29dec2022)

Gott nytt 2023 och tack för att ni deltog i eller besökte Westra Wermland Innovation Week

I år var det 10 olika programpunkter under veckan, fysiska och digitala. Bilder och filmer finns nu samlade på https://innovationweek.se/program2022.html
Uppskattningsvis har cirka 400 besökare tagit del av den första upplagan av Westra Wermland Innovation Week. Flera höjdpunkter men för att prata riktig höjd så kommer nog de flesta att minnas besöket från rymden genom Cecilia Hertz och Christer Fuglesang. Vad rymddesign skapar för kreativitet och innovationer på jorden går knappast att överskattas. Att dessutom få höra hur det går till att överleva i den för människan mest ogästvänliga miljö vi kan föreställa oss, och dessutom ha gjort det två gånger, var fascinerande.

Nu har vi startat planeringen av 2023 års Westra Wermland Innovation Week som kommer att få ett annat tema. Men oavsett det så ser vi fram emot ett större program. Både fysiskt i västra Värmlands kommuner och digitalt. Idéer om innehåll och om ni vill delta med någon programpunkt mottages tacksamt. Veckan kommer att vara ungefär samma datum som 2022 men mer information kommer när vi fått det bekräftat. Under 2023 kommer det att både komma nyheter om veckan men kan också komma inslag från plattformen. Så följ oss gärna på Linkedin och/eller Facebook

Linkedin

Facebook

Vill ni komma i kontakt med projekt Utvecklingskontor västra Värmland eller ansvarig för Westra Wermland Innovation Week så ring eller skriv till:

Björn Arvidsson
Projektledare Utvecklingskontor västra Värmland
Arvika Näringslivscentrum
bjorn.arvidsson@aanc.se
070-263 24 72

Innovationsvecka lanseras i Arvika

(15nov2022)

Nästa vecka samlas offentliga aktörer och näringsliv i Arvika för att inspireras av och utbildas i innovation på Westra Wermland Innovation Week. 

– Vi har i västra Värmland en lång tradition av innovationer. Det måste vi fortsätta med, säger Björn Arvidsson, Projektledare Utvecklingskontor västra Värmland.

På måndag 21 november inleds Westra Wermland Innovation Week. Ett initiativ av projektet Utvecklingskontor västra Värmland som har en övergripande målsättning att stärka näringslivet i kommunerna Arvika, Eda, Torsby och Årjäng. Västra Värmland har en lång tradition av innovation och en stark innovationsdriven industri. Det här vill man belysa och låta invånare och företag i västra Värmland inspireras av.

– Vi måste knäcka koden till ett hållbart samhälle. Både ekologiskt, eftersom klimatet kräver det, men också socialt. Vi kan inte fortsätta vara allt färre i arbetsför ålder samtidigt som behovet av kvalificerad arbetskraft växer inom både näringsliv och vård och omsorg, fortsätter Björn Arvidsson.

Christer Fuglesang föreläser

På tisdag 22/11 kommer ingen mindre än Christer Fuglesang till Arvika Näringslivscentrum. Tillsammans med sin kollega Cecilia Hertz ska de hålla en föreläsning om vad vi kan lära oss av rymden (Platser kvar!).

– Rymdindustrin är världens bästa innovationsindustri. Genom att ta hit Christer och Cecilia vill vi få kunskap och inspiration för att klara våra utmaningar

Westra Wermland Innovationspris

Tillsammans med Westra Wermlands Sparbank lanseras ett innovationspris som kommer att utlysas under 2023. Priset kommer uppmärksammas och delas ut under nästa års innovationsvecka.

– Priset syftar till att västra Värmland ska ligga i framkant med innovationer. Det ska stärka regionens identitet som ett företagsamt område och uppmuntra till fler innovationer, säger Björn Arvidsson, Projektledare Utvecklingskontor västra Värmland.

Veckan innehåller flera aktiviteter där de fysiska mötena äger rum på Arvika Näringslivscentrum. Det kommer även att finnas öppna digitala seminarier. Andra aktörer under veckan kommer att vara Karlstad Universitet, Scaaler, Karlstad Innovation Park och projektet Utvecklingskontor västra Värmland. Mer information om innovationsveckan hittas på innovationweek.se.

Länkar:

Gratisutbildning: Nyskapande lösningar för samhälleliga behov – är det innovation?

Föreläsning med Christer Fuglesang och Cecilia Hertz Vad kan vi lära oss av rymden?

Frukostföreläsning med Björn Arvidsson Den smygande krisen